• Wie zijn we

  • Wij zijn Pieter van Uden en Natascha Woudwijk. Samen met onze zoons Tim, Sam en David wonen we op boerderij De Elsburg.

    Op onze boerderij staan dierenwelzijn en aandacht voor het milieu hoog in het vaandel. Zo staan onze Hereford koeien het hele jaar door lekker buiten. De dames worden in de wei gedekt, ze bevallen zelfstandig (zonder hulp van de mens) en moeder en kalf blijven gezellig bij elkaar.

    Onze 150 Rosékalveren liggen allemaal lekker in het stro en kunnen via een drinkautomaat zelf hun melk kunnen halen. Hun voerbakken zijn altijd gevuld met maïs en brokken. De 100 kippen die onze boerderij telt worden vezorgd door deelnemers van Zorgboerderij De Elsburg (link!). Deze kippen kunnen zowel binnen als buiten lekker rondscharrelen en zorgen zo voor heerlijke vrije-uitloopeieren.

    Ook onze 100 schapen lopen lekker in de wei. De heren (rammen) zorgen ervoor dat onze dames (ooien) ieder jaar gemiddeld 2 lammeren krijgen.

    Naast al deze dieren hebben we ook nog konijnen, boerderij-katten en een Border Collie én heeft Natascha haar eigen kattenpension waar soms meer dan 100 katten verblijven!