• PREI & AARDAPPELSOEP

  • recept prei aardappelsoep | Boerderijwinkel De Elsburg

    TOAST MET BOERENKOOL EN PARMEZAAN

    4 personen

    Ingrediënten:

    -        400 gram prei

    -        Olijfolie

    -        400 gram aardappels

    -        1,5 liter groente- of kippenbouillon

    -        320 gram boerenkool

    -        40 gram oude kaas

    -        1 el wittewijnazijn

    -        Olijfolie

    -        4 sneetjes volkorenbrood

     

    Maak de prei goed schoon, snijd ze in dunne ringen en zet ze met 1 el olijolie in een grote braadpan op matig vuur. Blijf 10 min. Regelmatig roeren.

    Was ondertussen de aardappels, snijd ze in dunne plakjes (met schil voor extra voedingswaarde) en roer ze door de prei. Giet de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten flink koken. Verwijder de harde steeltjes van de boerenkool en kook de blaadjes de laatste 5 minuten met het deksel op de pan mee.

    Rasp de kaas en voeg de azijn en olijfolie toe. Snij de boerenkool in kleine stukjes en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Rooster de broodjes en besmeer ze met het kaas/boerenkool mengsel.

    Zet de blender in de pan soep en zorg dat er geen stukjes meer zijn.

    Serveer de soep met de heerlijke broodjes!