• Palmkool met pompoen en kaas en pasta

 • recept palmkool metpompoen en kaas en pasta | boerderijwinkel De Elsburg

  Benodigdheden 4 personen:

  300-400 gram palmkool
  ½ tot ¾ pompoen grof gehakt
  10 palmkoolbladeren, gesneden zonder nerf
  150 gram geraspte kaas, wat extra voor het serveren
  Zout en versgemalen peper
  400 gram pasta
  200 ml pastakookvocht
  (Knoflook)olie

   

  Verwarm de oven voor op 200°, snijd de pompoen doormidden en verwijder het vruchtvlees en zaadjes. Leg de pompoen met een kant op de snijplank en snijd in grove stukken van ca. 2 cm. De harde schil er af schillen. Druppel 1-2 eetlepels olijfolie over de pompoenstukjes en leg deze verspreid op een ingevette bakplaat. Voeg zout en versgemalen peper toe naar smaak.

  De pompoen is klaar als je deze zonder weerstand met een vork kan doorprikken. Haal de pompoen dan uit de oven. Kook de pasta volgens de verpakking, giet af en bewaar een kommetje met het gezouten kookvocht. Doe de (knoflook)olie in een verwarmde koekenpan op middelhoog vuur en voeg de fijngesneden palmkool toe.

  Schep deze een paar keer om tot het wat knapperig is geworden (niet bruin). Voeg de pompoen en de kaas toe en blijf omscheppen. Proef even en voeg een paar eetlepels pastakookvocht en naar smaak versgemalen peper en zout toe. Doe de pasta erbij en blijf nog ca. 2 minuten omscheppen zodat alles goed vermengd is en de pasta is opgewarmd.

  Strooi voor het serveren de extra kaas erover zet het apart op tafel.
  Eet smakelijk!!!