• Klassieke appeltaart

  • Appeltaart is een absolute klassieker! Eerst maken we een huis, tuin en keuken deeg zoals iedereen dat kent. Het is altijd afwachten hoe de appeltaart uitpakt, maar wanneer je het goed uitmeet kan er weinig fout gaan.

    We gebruiken een klassiek recept en bakken de appeltaart zoals de meeste mensen dat doen. Bijna iedereen kent de appeltaart zoals deze gemaakt wordt, maar die van thuis is meestal het lekkerst. De meeste mensen maken de appeltaart uit het hoofd of op de gok, maar vanaf dit recept kun je de appeltaart met stap-voor-stap aanwijzingen maken.

    De taart wordt niet te zoet, uiteindelijk is appeltaart het lekkerst als je de smaak van appels goed proeft. Neem de tijd om de appels te schillen en gebruik mooie fris-zure appels. We gaan weinig gekke dingen toevoegen, het belangrijkste ingrediƫnt van deze klassieke appeltaart is appel. Dunne kleine plakjes geven de zekerheid dat je de appeltaart straks goed kunt aansnijden.

    In dit recept snijden we kleine plakjes, op deze manier kunnen de krenten, het suiker en de kaneel goed vermengen. Een appeltaart zonder poespas!

    Ga naar het recept >>