• Herefordvlees

  • ossenhaas herefordvlees boerderijwinkel elsburg brabant De Hereford runderen en schapen van de Elsburg.

    Alle dieren worden hier geboren en groeien hier op om uiteindelijk naar een slager in de buurt gebracht te worden.
    Ze eten hoofdzakelijk gras en grasproducten en lopen 50 weken per jaar buiten.
    Wanneer de koeien in het voorjaar een kalf krijgen zijn ze vaak even binnen in een hok met veel stro. De kalveren blijven 8 tot 9 maanden bij hun moeder. Ze lopen buiten in een koppel met alle leeftijden! In de weiden naast hen lopen ook paarden en schapen. De schapen gaan in februari/maart naar binnen en worden geschoren. In maart en april krijgen de meeste schapen hun lammeren, deze blijven 3 รก 4 maanden bij hun moeder en worden daarna, afhankelijk van hun bestemming, naar een andere weide gebracht of verkocht. Enkele van deze ramlammeren worden uitgekozen voor eigen verkoop in de winkel.

    Hereford vlees is bijzonder omdat het gemarmerd is. Dat wil zegen dat er kleine vetadertjes door het vlees lopen die het vlees malser maken. Bij het bakken smelten ze weg. De schapen zijn een bijzondere kruising van Swifter en Poll Dorset, wat een malse lekkere smaak van vlees geeft. In de Boerderijwinkel van de Elsburg kan je verschillende soorten Hereford- en lammerenvlees vinden.