• Dalinco de ‘beste appel van Nederland’

 • Dalinco, één van onze appels in onze winkel!

  Wij zijn natuurlijk hartstikke trots op het feit dat onze biologische appel "Dalinco" de titel 'Beste appel van Nederland' in de wacht heeft gesleept.

  "Een smaakjury met culinair journalist Felix Wilbrink (Telegraaf), restaurateur Ingrid van Eeghem (de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven) en versadviseur Dik Vogelaar (Look at Fresh) koos uit vijf innovatieve telers de lekkerste.

  Van Elzen kwam met zijn appel Dalinco als winnaar uit de bus. Wilbrink: "Alsof je in de zomer bijt! Hij heeft zoveel smaken, dat hij werkelijk overal lekker bij is. Je wilt er onmiddellijk nog één." Van Eeghem noemde de winaar een 'gastronomische eyeopener' en gaf aan de appel te willen gebruiken in haar restaurant."

   

 •  De smaakjury kreeg tijdens de proeverij appels van de vijf meest innovatieve en duurzame telers van Nederland voorgeschoteld.
  Finalisten waren de Warmonderhof Boomgaard, 't Gelders Eiland, Pieter Vernooij Fruit, Landgoed Olmenhorst en De Boomgaard van Harrie van den Elzen.

  De laatste drie bleken de lievelingen van publiek én jury: de Olmenhorst met zijn Topaz eindigde op drie, Pieter Vernooij met de Wellant-appel op twee.
  Het aanwezige publiek proefde alle 16 inzendingen voor de wedstrijd. 

  ga naar de appel recepten >>